Nieuwe lees- en puzzelklas voor onze kleuters !

De boekenhoek creëert voor de kleuters  een aangename manier om hun zelfstandigheid uit te bouwen.Zo  creëren ze ”leesplezier “naar eigen behoefte, juist om het feit dat ze zelf keuzes kunnen – en leren maken.

De kleuters mogen naar eigen interesse een boek kiezen uit de verschillende boekenboxen.Ze kunnen “het  boek ” nadien makkelijk terug plaatsen in de juiste box , daar er zowel op de box als op het boek zelf eenzelfde pictogram aanwezig is.De boeken zijn ingedeeld in kijkboekjes, boekjes rond dieren , boerderijdieren, boekjes om naar eigen kunnen dingen in op te zoeken, enz….

De kleuters zijn heel enthousiast over dit klasje, dus….Veel leesplezier verzekerd!!!

De puzzelhoek:

De puzzelrups heeft tot doel –> de kleuters zelfstandig te laten- en te leren puzzelen.De puzzelrups heeft verschillende kleuren (die een bepaald niveau aanhalen ), die de kleuters ook op de puzzels zelf kunnen terugvinden, nl paars , rood, groen, oranje , blauw en geel.Onder de puzzelrups hangen dezelfde kleuren op , met daarop de kentekens en de foto’s van de kleuters. Zo kunnen ze zelf zien in welk level van puzzelen ze zitten.

De kleuters krijgen ook een puzzeldiploma. Daarop staan eveneens de kleuren van de verschillende levels van het puzzelen. Telkens ze een puzzel van een bepaalde moeilijkheidsgraad goed gemaakt hebben krijgen ze een sticker om op hun diploma te plakken. Hebben ze 4 stickers verzameld dan mogen ze naar een ander level overstappen.Dit motiveerd hun ook om te willen en kunnen puzzelen. Op het einde van het schooljaar krijgen ze hun welverdiend diploma mee naar huis.

Kunnen de kleuters meer dan goed puzzelen mogen ze klasoverschreidend gaan puzzelen en in een hoger level stappen.Deze kleuren worden gewoon als leidraad genomen